Friday, December 9, 2011

jom pergi KOREA !!

apa ni apa ni ?
pergi korea ? sape nak ikut ?
cepat angkat kaki ! haha

aku mimpi g korea ke ? woa ! :O

ok2
bangun tidur. mmg mimpi pun =,=

xpergi korea pun xpela
jum pergi seoul garden, makan makanan korea
macam 2 pun boley kan ?
errrr =,=

7dec2012.rabu
aku pergi seoul garden dgn kawan2 aku kau tahu !
haha !
bangga ni ! bangga ni ! huahuahua ! *gelak jahat

masuk kene bayar rm26---> untuk weekdays la kan ~
pas2 ko makan la bape byk ko nak, bape lama ko nak !
haha !
mmg best la

aku n kawan2 makan 4jam tanpa henti !
bayangkan la !
tanpa henti ok !
mahu pecah perut ! woa ! :O

mmg puas ati !









Wednesday, December 7, 2011

whatever happens-happens

Try Be A Better Person !

aku minta persepsi dari kawan aku tntg perangai aku
kawan aku pun bg la persepsi dia kat aku

" xde teruk mne pOn...
standard budak2 baye zila...
yg penting kite jgn hipokrit suda~...
yg part gedik 2... bse la...normal..."

ok~
makna nye aku gedik la kan ?
opppsss! siyes aku xtahu !
honestly aku menyampah dgn pompuan gedik tapi tetbe aku sendiri gedik ? =,=
OMG ! xdapat aku bayang kan !

so i need to change myself !
tolong aku ye kawan2 !
=,=

Sunday, December 4, 2011

SANGAT ! sangat 'TERUJA'

aku sangat 'teruja' sekarang !
kau tahu ! tgal lagi xsampai sebulan aku akn menduduki final exam semester 3 !
n kau tahu x yang assignment aku dari awal sem3 ni xsiap3! satu pun xsiap lagi !
aku sgt suka!!
macam mana ?
memang stress la kan !
kalau ko xstress mmg hebat la kan ! haha
padan muke ko azilah ! haha ;p

xpe3
kool ! relek ! 2la ayat setiap kali aku stress !
tapi dalam hati ! aku jela yang tahu !

azilah ! jgn sakit ok !
perkara biasa bila nak final ! demam ! sem ni kene kuat ok !

ingat lagi sem lepas ! aku demam dgn truk masa study week ! sampai xley nak bgn langsung !
zati n una melawat aku !
terharu gler ! sgt !
thankz korg ! sayang korg !

tapi sem ni xnak sakit ! xnak ! ;p

ni meluahkan perasaan !
boleykan ?
eh blog aku kan ?
sukati aku la ! haha

azilah !
dan kawan 2benc !
goodluck !




mari belajar bersungguh2!
okbaiii !
=)

Sunday, November 6, 2011

wanita yang bergelar IBU

ibu seorang yang sangat penting dalam hidup kita.kita xmungkin ada kat dunia tanpa beliau.
kau tahu, kita perlu mengutamakan ibu sebanyak tiga kali, baru la ayah ! bukan aku yg cakap. kau tahu x itu Nabi Muhammad yang cakap ! ibu la yang mengandungkan kita selama 9bulan 10hari kau tahu ! beliau bawa kita kemana je dalam rahimnye. ya Allah betapa susah nye beliau masa tu.tapi pernah ke beliau mengeluh ? dgn morning-sickness nye lg ! kalau aku la, aku xtahu la macam mana nak hadapi nye. lepas 2 beliau lahirkan kita, sakit, berlawan dgn nyawa beliau sendiri, bayangkan la kalau beliau mati ketika bersalinkan kita, beliau mati syahid ! betapa besar nye pengorbanan ibu ! beliau menjaga kita bagaikan menatang minyak yang penuh ! sdang kita membesar, kita sakit ke, dia la yang selalu ada dengan kita, xtdo malam menjaga kita. mengambil berat tentang kita.
tapi apabila kita sudah cukup dewasa, adakah kita buat perkara sama dengan apa yang ibu kita buat masa kita sedang membesar dulu ? tanya pada diri anda dan jawab la dgn jujur. adakah kita tahu bila beliau sedang sakit ? adakah kita tahu bila beliau sedang pening ? demam ? dan sebagai nye ~
beliau xkan pernah minta balasan apa yang beliau telah lakukan untuk kita ~
beliau cuma minta sedikit masa untuk kita memberi perhatian kepada beliau sewaktu tua nye ~
bila kali terakhir anda menyatakan bahawa anda sayang ibu anda ?
ibu insan yang sgt byk berkorban untuk anak2 nye ~
hargaila ibu anda~


Monday, October 24, 2011

22oktober dan 23oktober2011

22oktober2011
bersantai dipantai klebang
bersama dee,una,rais,iman,akmal dan quddus
jam 9pm
menu:: bbq, steambot,buah-buahan dan lain2
balik pukul 1++am
pic akn di upload kemudian
* 2pun kalau rajin

*****

23oktober2011
orientaring explorace
di UTeM
bersama aizuddin,zuhairi n una
jam 950am
balik pukul 2++pm
pic xsempat nak amek pun
*penat sgt sampai malas nak amek pic


p/s:: nampak sgt la aku malas nak post entry
lain kali aku edit post ni erk ~ haha

Friday, September 30, 2011

JAMUAN 2-BENC


29september2011::830pm::tasek ayer keroh
JAMUAN 2-BENC
menu::
satay
nasi impit
lemang
rendang
bihun
lodeh
kek bahulu
air sirap limau


Sunday, September 25, 2011

segalanya demi MPP~!

23 september 2011::5pm::bukit beruang
warga BENC mendaki bukit beruang
*daki la sgt kan ~
ramai gak yg juin ~
tapi gurl stakat 3 org je ~
aku,dee n una
apa boley buat
kami je yg semangat sangat
demi abg MPP SOLEH !
haha ~
poyos di situ ni ~

ok ok !
pic ni
l
l
l
l
V
kami rehat sebentar setelah keletihan mendaki bukit beruang ~
aku berhenti nak amek ganbar je
dyorg yg berehat
haha
*bajet aku xpenat lak kan ~

pic ni lak
l
l
l
V
aku n abg MPP !
ni aku baru je sampai puncak
*macam tinggi sgt je kan
padahal yg lain dah lama sampai
haha

pas 2 apa lagi !
sesi bergambar la
tapi gambar aku xbyk sbb aku yg duk mengambil gmbar
n xde sape nak amek pic aku
=(
sob sob sob ~



lepas dah puas duk kat puncak 2
letih pun dah hilang
kami trun
pergi kat tempat view lak !
kat c2 amek pic lagi !

pic atas ni abg zufri yg amek
macam xikhlas je kan
haha
*jgn mara erk abg zufri ~

setelah hampir nak mgrib
kami pun trun la bawah
pic ni perjalanan nak pulang ke rumah masing2
happening giler ~!
best la korang ni !
sporting jep !
lain kali ley buat aktiviti cm ni lg ~
mengeratkan lagi warga BENC ~

Wednesday, September 7, 2011

RUNNING man

fuhhhhhh~
meniup habuk dah sarang2 labah2 yang ada kat blog aku ni
haha

sorry !
lama plak xupdate entry
bz !
haha

sekarang ni
aku tengah layan running man !
layan running man ni sampai xtdo malam pun xpe
haha
minat giler


running man ni korean variety show
best wey !
gelak sorg2 kalau tgk cter ni
sampai ayah aku tanye
'apa yg ko gelak sorg2 tu pepagi buta ni'
haha




ok !

aku sangat la suka GARY !
sangat suka!
sbb aku rasa dia comel!
sangat comel !
haha



lg2 bila dia dgn ji hyo
'monday couple'


korg pun tgk taw !
running man the best !

Sunday, July 10, 2011

masa lapang di rumah ~

nak tahu masa lapang zila buat apa kat rumah ?
meh tgk !
l
l
l
l
l
V
zila buat pizza
sedap ok ! haha
*puji diri sendiri ok





penkek
sedap la gak ~




tart telur
sedap ok !

*masuk bakul,angkat sendiri ~
haha

p/s :: jom masak ~


Sunday, June 19, 2011

Ala2 Cinderella Gitu !

apa yang ala2 cinderella ?
aku ke ?
haha !
xde makna nye la kan ~
ekeke

ok2 !
aku baru habis tgk citer korea
SHINING INHERITANCE


best citer ni ~

SIPNOPSIS

Kehidupan Go Eun Sung adalah sama seperti Cinderella. Selepas
bapanya meninggal dunia, ibu tirinya , Baek Sung Hee, melenyapkan semua aset dia dan adiknya, Eun Woo, tiba-tiba hilang tanpa dapat dikesan. Walaupun begitu, Eun Sung benar-benar kerja bersungguh sungguh untuk memenuhi impiannya.Apabila Ketua Pegawai Eksekutif syarikat makanan, Jang Sook Ja, mengalami amnesia dan tidak boleh ingat siapa dia, Eun Sung membawanya pulang. Walau bagaimanapun, Eun Sung tidak tahu bahawa dia adalah nenek Sun Woo Hwan, orang yang dia tertukar beg. Bagaimana pertelingkahan berterusan mereka akan membawa mereka menyedari bahawa mereka lebih mengambil berat mengenai satu sama lain


ni eun sung n hwan
sweet ok

saje letak pic ni besar2
haha

sekian !
betul ke ni sinopsis nye ?
haha
aku tgk pun cpatkan je
ekeke

errr
sebenarnya dah xtahu nak update apa
so apa2 pun boley kan ?
bosan la

p/s :: ntah pape je la entry aku ni kan
haha

Wednesday, June 15, 2011

M A A F wahai sahabatku

entry kali ni khas buat sahabat sahabat saya
saya minta maaf kalau ada buat salah dan silap
saya manusia biasa
selalu membuat kesalahan
kadang2 tanpa saya sedari

ye !
saya boleh perbaiki diri saya
saya akan cuba

kadang2 saya xsedar apa yang saya buat
saya rasa apa yang saya buat 2 btul
tapi mungkin salah n menyinggung perasaan sahabat2 saya
saya minta maaf
saya xsengaja

xpernah terlintas pun dalam hati o fikiran yang saya nak pinggir kan sahabat2 saya
xpernah ok !
yang saya tahu dan yakin
saya sangat sayang sahabat2 saya !

maaf ~

saya hanya manusia biasa
AZILAH hanya manusia biasa yang sering mlaku kan kesilapan ~

friendship isn't how you forget, but how you forgive
not how you listen, but how you understand
not how you see, but how you feel
not how you let go, but how you hold on !

Tuesday, June 14, 2011

ZIARAH MENZIARAHI amalan mulia =)

ziarah menziarahi
btul ke ayat aku 2 ?
haha
lantak la kan ~


aku bersedia nak kuar


ok2
tadi aku,miza,pira n jue g ziarah cikgu d yang baru melahirkan seorang bayi yang sgt comel
sgt comel ok !

mula2 kitorg g wetex,cari2 barang tuk bayi
ok ! dah dapat
g mcd makan eskrem lak
miza blanja
thankz miza !
sayang kamooo ~
ehehe ~




aku kusyuk minum ok kat umah cikgu d
yg sebelah 2 pira



jue nga kusyuk makan
miza tersenyum tayang gg
haha

sampai dcini ok !

maaf la
pic baby kat miza la
hehe


Monday, June 13, 2011

JOM JALAN

OK !
kami bertiga kuar lagi
tapi kali ni bukan
bertiga je
errrr
cm ne 2 erk ?
haha !

ok2 !
cm ni
kami kuar dgn aida sekali
kakak kepada aida n adik kepada aida
kawan kepada adik aida
ha !
pening x korg baca ?
haha !

so kira la berapa org kan
semua nya 7 orang
ain,hajar,aku wajib ada la kan
kata bestfren
hehe ~


kami pergi wetex je
saja jalan2 cuci mata
haha

pas2 makan mcd !
then balik !

kami memang suka buang masa
eh2
silap
spend time with fren
haha !

dan kepada AIN
thankz ye aiskrim 2
lain kli ley blanja lagi erk
haha !

Saturday, June 11, 2011

MARATON KOREAN DRAMA !

sekarang nga gila korean drama !
ekeke

semua cite korea aku layan tengok !
sbb busan duk umah
best ke xbest ke blakang cte ok !
haha

ok !
aku baru habis tgk cite dream high !
best !
sgt best ok !
korg yang lom tengok,sila la tengok ok ?
WAJIB !
haha~
ke aku je yang baru tgk cter ni ?
lalala ~
peduli apa aku kan ~
ehehe


korg nak tahu xsinopsis cter ni ?
cter ni kan kan kan
ah ! korg tgk la sendiri
haha ~

SINOPSIS

cite ni megisah kan enam org pelajar yang belajar di KIRIN ART HIGH SCHOOL
diorg ni mmg bekerja keras la nak berjaya n mencapai impian diorg
cter ni menunjukkan menyanyi,berlakon,menari
best !
yang lain korg kene tgk sendiri k ~
haha ~



meh aku knal kan para pelakon ~

dari kiri
jason (woo young) , kim pil suk (IU) , ko hye mi (suzy) , Jin Gook (taecyeon), baek hee (eun jung) dan song sam dong (kim soo hyun)

aku paling suka jason n pil suk ! sagt comel ok !
haha

sampai disini jela k
lalala ~

lepas ni nak tgk running man lak la ~
hehe

Thursday, June 9, 2011

S A H A B A T

bila cuti ni la kami bertiga keluar bersama lagi
tadi bosan duk umah
so ajak la ain,hajar kuar..
dan
bersiap dalam masa 10minit !
haha
giler ke apa
ekeke
tapi lambat gak
biasala x plan pun nak kuar

saja kuar pusing2 wetex
haha
nmpak sgt xde kje

pas2 g tanjung






dan yang xboleh dilupakan
masa kitorg nak balik
moto ain tetbe mati
haish
apakah?

aku pun dgn semangat nye start la moto dia
tapi xley gak
adus

xpe2
relek lu
lama gak la berusaha

baru la ley idup

tapi selipar aku lak putus
ah sudah !

balik kaki ayam la ni
haish !

pengalaman pengalaman
haha !

Tuesday, May 24, 2011

saya SAYANG emak saya !

ok !
saya sangat sayang mak saya !
sentiasa sayang ok !

kawan2 kita kata kite ni anak mak
ok ! saya ngaku saya mmg anak mak
yela !
anak mak kite !
xkan la anak mak kamu kamu kamu lak kan ?!
haha !

nak citer ckit ni
ce dengar k
hehe

td petang nak g bandar dgn adik
mak suh pkai kasut
tapi kite ni jenis yg sempoi
(ceyt ! sempoi la sgt !)

kite lagi selesa pakai selipar je.haha
selipar kita 2 warna putih ok !
n paling best
nampak giler kotor
(alamak ! nampak sgt kite ni pemalas.ekeke)
*tutup muka

kite:: mak , kotor la selipar ni

mak:: pakai la kasut

kite:: xnak la,nak g sekejap je pun

mak:: g la basuh

kite:: xnak la,malas
(ok ! terang lgi bersuluh,kita mmg pemalas,haha)

mak:: meh la mak yang basuh kan selipar 2
(dalam ati kite
yeay ! mak nak basuhkan !)

tapi kita terfikir sejenak
jap jap jap !
umur aku dah 20tahun
xkan selipar pun nak mak aku yg basuh ?
giler !

kite:: errr.xpela.zila ley basuh sendiri

kite pun g basuh sendiri
baik x kite ?
rajin x kite ni?
haha !
poyos di situ ni ! haha

KITA SAYANG MAK KITE !

gambar hiasan

Saturday, May 21, 2011

fates controls who walks into your life ~
but ! you decide
who you let walk out,
who you let stay, and
who you refuse to let go !




if my hearts had a face, it would be smiling~


luv u !